torsdag 6. november 2008

Endelig en seier

"Obama! Obama! Obama! Obama! Obama!" roper amerikanerne høyt, når det har for første gang blitt valgt en farget president i statene. Det er ikke bare hudfargen til denne mannen som er annerledes, hele denne mannen stråler av forandring. Han er ung, han er entusiastisk, og viktigst; han har det som trengs. Når denne lille mannen går på en scene for å holde tale, vekkes publikumet til live. Tårer triller, hjerter hamrer og Amerika våkner.

Han har akkurat det et land som Amerika trenger. Han kommer med forandring, han kommer med liv, han kommer med glød. Nye ideer som holder liv i gamle ideer. Fellesskapsfølelsen som strømmer distinktivt i blodet, blir provosert frem. Nye, gamle, hvite, mørke, han får med seg alle. Dette er Amerikas fremtid, og fremtiden ser lys ut.

9 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Det er utrolig komisk hvordan venstresiden nærmest tilber Obama. Obama hylles som det nye lyset, en slags sosialdemokratisk messias. Det venstresiden glemmer er at de sannsynligvis er uenig med Obama på hvert eneste punkt. Obama er ingen sosialdemokrat, og i hvert fall ikke sosialist, som tullinger som Fidel Castro virker å tro. Sannheten er at Obama støtter et kapitalistisk system der staten har så liten innflytelse som mulig. Sannheten er at USA har et latterlig lavt skattenivå, og Obama vil gi skattelette til 95 % av befolkningen. Obama går ikke inn for et offentlig helsevesen, han går inn for å hjelpe det private. Obama går inn for å gjøre noe med klimaet, men klimapolitisk ligger han nærmere John McCain (som faktisk hadde en anstendig og god klimapolitikk) enn dere, som vil begrense kapitalismen for å bekjempe klimakrisen. En av Obamas kampsaker er å bore offshore, dere kunne aldri gått inn for noe slikt. Obama støtter tradisjonelle synspunkter om våpen, abort og homoekteskap (selv om jeg ikke tror han faktisk mener dette). Faktisk tror jeg ikke det er en eneste sak hvor dere ligger nærmere Obama enn Fremskrittspartiet gjør. Hadde Obamas standpunkter kommet fram i talen til en norsk politiker kan jeg love deg at du hadde vært den første til å fordømme den. At jeg, som Høyremann, støtter Obama er greit, for jeg er faktisk enig med Obama på veldig mange områder. At dere på venstresiden støtter Obama som noe annet enn "the lesser of two evils" grenser til absurd.

Hanserud sa...

Jeg vil egentlig tro poenget er mer det ar Bush har kjørt USA på ræva, og at Obama faktisk kan gjøre noe med dette, ikke nødvendigvis at man er enig med han på alle punkter.

Olve Hagen Wold sa...

Hanserud, kødder du med meg? Obama har ingen planer om å gjøre noe med inflasjonspolitikken i USA (selv om han vil ha "mer regulering"), han har ikke tenkt å kutte på millitærbudsjettet eller noen andre offentlige utgifter, han vil bruke mye mer penger på klima og på helsereformen sin, han har ingen planer om å heve skattene (noe som hadde vært idiotisk i en nedgangskonjuktur), så hvor skal han få pengene fra? Hvordan kan han unngå å kjøre USA lenger ned i grøfta enn de allerede er?

Olve Hagen Wold sa...

Linker til en veldig god artikkel om venstresiden og Obama. Les den!

http://blaatt.com/2008/11/07/stakkars-obamatilhengere/

Priya Prasath sa...

Jeg vil gjerne at du leser denne:
http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/usavalg/article2760970.ece

og denne: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2754944.ece
(Det siste er seierstalen til Obama. Den er fantastisk)

Og til slutt les lørdagens Aftenposten litt nærmere. Der + de artiklene gir en ganske grei forklaring på hvorfor jeg støtter Obama.

Olve Hagen Wold sa...

At du støtter Obama er forståelig, alternativet er McCain. At du tilber Obama er fullstendig uforståelig, for Obama er så langt fra deg man kan komme.

Priya Prasath sa...

Da får du bare ikke forstå da. Obama ruler!

Olve Hagen Wold sa...

Jaja, du får fortsette å leve i en illusjon...

Anonym sa...

Og det var slutten på den diskusjonen:P<3