torsdag 20. november 2008

Obama -We are the World




En liten hyllest til Amerikas nye president.
"Music video by a collection of artists and citizens in support of the dream of a progressive cohesiveness and the man we think represents this dream's potential realization."

Digger videoen, så tenkte at jeg kunne dele den ;)

25 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Herregud Priya! Obama er ikke din kandidat. Not even close. Greit nok at han (fra ditt perspektiv) er bedre enn McCain, men vær så snill, kom ned på jorden.

Priya Prasath sa...

Jeg synes bare at den videoen var festlig, jeg xD

Olve Hagen Wold sa...

Mye jeg synes er festlig, men irrasjonalitet er ikke en av de tingene.

Priya Prasath sa...

Jeg liker Obama. jeg tror på det han sier. Jeg ble veldig glad da han vant. Jeg tror på forandring. Jeg tror på at Amerika har potensiale til å forandre seg. Jeg tror på forandring. Og jeg liker forandringen Obama lover.

Jeg kan derimot ikke vite at Obama greier å gjennomføre alt det han sier. Jeg er ikke naiv nok til å tro at han kommer til å greie alt, men som den håpefulle personen jeg er, tror jeg han kommer til å skjønne at han må prioritere. Og jeg håper han prioriterer riktig.

Det synes jeg er konsekvent nok til å poste en slik video, jeg.

Olve Hagen Wold sa...

Priya, du er helt på jordet. Obamas budskap om forandring har kun vært tom retorikk, et tomrom folk som deg har kunnet fylle opp med egne håp og forventninger. Obama vil ikke kunne gjennomføre sine egne løfter om forandring, og selv om han kunne det ville de ikke vært i nærheten av dine ønsker. Obama er en typisk demokrat med amerikanske interesser, milelangt fra din fiktive sosialdemokratiske messias.

Priya Prasath sa...

Olve, det er du som er helt på jordet(Er det bare meg, eller har jeg lært meg å være frekk tilbake?).
Jeg tror ikke på deg, jeg stoler ikke på deg, og jeg er ikke i nærheten av å høre på deg når det gjelder politikk.

Du skjønner at det at du sier om at Obama budskap er tom retorikk er sekundært min egen mening. Jeg skjønner at du fra ditt pragmatisk(nesten pessimistisk) syn tror at Obama er kun er person som er flink til å tale for seg, men tida vil motbevise det.

Jeg er selvfølgelig ikke enig i ALT han sier, men jeg er enig i den retningen han vil føre USA.

Jeg har troa på han, og jeg gleder meg til å bevise at jeg har rett :)

Olve Hagen Wold sa...

I så fall er du en hykler, for retningen Obama vil føre USA er en helt annen enn du vil føre Norge. Politikken er mer enn venstre og høyre, vet du.

Priya Prasath sa...

Hva er det du tar meg for? Selvfølgelig vet jeg at politikk er mer enn høyre og venstre. Det finnes tross alt noe merkelig som heter Krf...

Og jeg klarer å leve med at du kaller meg hykler, for jeg vet at jeg greier å tenke med fornuft. Og fornuften min sier at USA ikke er klar for den politikken jeg støtter i Norge. Du kan ikke ta Norge som utgangspunkt når du skal snakke om USA. Norge er et land som allerede er bygget på sosialdemokratiske verdier, mens USA er ikke i den fasen enda. Men Obamas politikk retter dem i den vinkelen, og det er jeg storfornøyd med.
Kort fortalt, USA ville ha kollapset hvis den politikken jeg vil ha i Norge blir innført. Derfor er det viktig å begynne sakte og gradvis, og derfor Obama.

Anonym sa...

Alvorlig tatt! Er dere liksom kjærester?=S

Priya Prasath sa...

Øh... Ja :-$

Sana sa...

Jeg syns det var en fin film og sang jeg :D

Olve Hagen Wold sa...

Du har et poeng om å gå sakte fram, men Obama går ikke en gang i din retning!

Priya Prasath sa...

Nå surrer du, Olve. Obama er mye mer sosialistisk enn McCain!

Olve Hagen Wold sa...

Obama vil gi skatteletter og han vil ikke trappe opp offentlige velferdstjenester (han vil hjelpe private aktører), så hvordan du kan trekke konklusjonen at han er sosialist er for meg uforståelig. Han har riktignok en uendelig mye bedre klimapolitikk enn Bush, men hverken Obamas klimapolitikk eller klimapolitikk generelt er spesielt sosialistisk. Obama er også for homoekteskap og fri abort, men dette er liberalisme, ikke sosialisme. Det eneste området jeg kommer på hvor Obama er mer sosialistisk enn McCain er på skatteprofilen, men i så fall er Bush mer sosialistisk enn deg, for USA har en mye sterkere omfordelingsprofil enn Norge, som har en veldig flat skatt.

Sigrid Joh. O. sa...

Å kalle Bush sosialist er som å kalle Hitler for en kosebamse xD

Olve Hagen Wold sa...

Morsom du. Faktum er at hvis du tror Bush er en typisk konservativ politiker har du misforstått totalt. Bush tilhører neo-konservatismen, en slags kristen-autoritær markedssosialistisk kvasi-ideologi, og er ingenting gode konservative politikere ønsker å identifisere seg med.

Priya Prasath sa...

Konklusjon. Bush er en jævel som har ruinert USAs rykte i Europa og totaldemolisert Irak.
Obama er mannen som skal bygge opp landet igjen.

Olve Hagen Wold sa...

Hvordan da? Ved å IKKE trekke seg ut av Irak umiddelbart, ved å IKKE endre det monetære systemet som har skakkjørt USAs og verdens økonomi og ved å IKKE bygge opp velferdsstaten? Våkn opp!

Olve Hagen Wold sa...

(Ikke at jeg støtter det siste punktet altså, men jeg ville regnet med at du gjør det)

Priya Prasath sa...

Ved å bruke ren vold mot sivilbefolkningen og krigføre i et land der mer subtile måter kunne ha blitt brukt. Og er ikke Bush for Guatenamo-fengslet?
Obama er i mot. Det er jeg og.

Olve Hagen Wold sa...

"Obama er mannen som skal bygge opp landet igjen."
"Hvordan da?"
"Ved å bruke ren vold mot sivilbefolkningen og krigføre i et land der mer subtile måter kunne ha blitt brukt."

Jeg håper du misforsto spørsmålet mitt.

Priya Prasath sa...

Aha! jeg trodde du mente Bush :P

Olve Hagen Wold sa...

Jeg får et inntrykk av at du tror politikken er en linje fra venstre til høyre, og at Obama trekker i din retning. Men det er feil. Skammelig feil.

Priya Prasath sa...

Så mye inntrykk du har fått i det siste :s

Olve Hagen Wold sa...

Hvis du kom med mer konkrete utsagn hadde jeg sluppet å anta så mye;)