onsdag 11. februar 2009

Resyme av intervju med Heidi Linde

46492 Vi har fått muligheten til å se en video av manusforfatter Heidi Linde der hun forteller om den spennende jobben hennes. Hun hadde skrevet to barnebøker allerede, og dette hjalp henne litt. Selv om man skulle ha trodd at det er mange like elementer, er det likevel mye som er annerledes. F eks. er det mange andre å forholde seg til. Du jobber med et stort team som består av skuespillere, regissører, scenearbeidere osv. Pluss at i en film skal det skje noe hele tida for at filmen ikke skal være kjedelig, noe man slipper å tenke på konstant når man skriver en bok.

Det finnes en hel skole for de som har lyst til å jobbe med film. Filmskolen befinner seg i Lillehammer og Heidi Linde har selv gått på den skolen i 3 år. Hun har en dynamisk og spennende jobb som hun trives godt i, selv om det kan til tider være tøft å ikke ha en ”stabil jobb” der man jobber fra 9 til 16 og har en stabil inntekt. Noen ganger er det hun som går til en produsent og spør om de er interessert i ideen hennes, mens andre ganger er det selskaper som ringer henne og spør om hun kan være interessert i å skrive noe for dem.

Det er en utfordring å skrive et manus til en hel film. Det er faktisk mye tøffere enn det mange tror at det er. Alt du ser i en film er skrevet på manuset. Kullisser, ansiktsuttrykk, replikker, ALT! Det tar lang tid å skrive et slikt detaljert manus, og tar enda lengre tid å gjøre det om til en film. Det kan ta årevis før et manus kan bli ferdig til å spilles inn. Det er mye man skal tenke på når man skriver et manus, det viktigste er at de som ser filmen husker filmen en stund samtidig som den er underholdende. Det er en utfordrende jobb, men heldigvis godt betalt.

Egner du deg til å bli manusforfatter? Er du glad i å se film? Er du glad i å skrive og har mange spennende ideer og tanker? Da kan det kanskje være tingen for deg! Som manusforfatter er man nødt til å tåle litt kritikk og ha egenskapen til å samarbeide med andre. Og selvfølgelig ha gode ideer!

2 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Hvilke manus har hun skrevet?

Priya Prasath sa...

Hu har skrevet Kissed by you og Sporløs, bl a.