onsdag 10. desember 2008

Jungelboka

Onsdag 3. desember var 1STA og 1STB fra Sandvika vgs på Det Norske Theateret og så på Jungelboka. 

Det var en veldig lærerik opplevelse. Vi hadde vært på workshop noen uker tidligere og der lærte vi hvordan det var å spille teater av selveste dansefeber-stjernen, Adil. Vi fikk høre om livet hans, karrieren, familien og alt det vesentlige som gjorde han til den han har blitt i dag. Selv om det var lærerikt, var det en helt unik opplevelse. Å se en kjent person stå på en scene og snakke om livet hans, snakke om barndommen og de gode og de ikke fullt så morsomme opplevelsene i livet hans. Det var skremmende inspirerende. Skremmende fordi han visste ikke at livet hans skulle utvikle seg i den retningen når han var liten. Han hadde ingen drøm om å bli skuespiller eller TV-stjerne. Det ble bare slik.

Selve teaterstykket var veldig bra fremført. Det var en verden unna Disney-versjonen. Plutselig var det snakk om vestkant-aper, streetbreakere, en slange som forfører og en pistol. Stemmingen var helt annerledes. Publikum følte at det var et mørkt teppe over hele salen, og den mørke, dystre stemningen var forførende og intens. Man kunne ikke dra øynene fra scenen, det gikk bare ikke..

Jeg for min del er veldig glad for at de har endret navnet fra "Jungelboken" til "Jungelboka". Det er en ting jeg har irritert meg over konstant. Ellers var skuespillet veldig annerledes fra Kipling sin original versjon. Men det var uansett veldig bra og en opplevelse jeg kommer til å huske lenge!

Bildet er tatt i fra facebook-gruppen til Jungelboka.

3 kommentarer:

Olve Hagen Wold sa...

Priya, boken heter "Jungelboken", disney-filmen heter "Jungelboka" og din holdning til dette er absurd.

Priya Prasath sa...

Research er en fin ting, Olvis. Disney versjonen heter "Jungelboken" og DVDen under sofaen hakke endra navn siden sist jeg så den.

http://web3.custompublish.com/getfile.php/596925.919.vwccsypvdv/155+Jungelboken,+COVER.jpg

Olve Hagen Wold sa...

Uansett er Jungelboken penere enn Jungelboka, og boken vinner overlegent.