onsdag 1. april 2009

Filmanmeldelse: Vinterland

vinterland__poster__108497m

Filmen Vinterland (2007) er regissert av Hisham Zaman som også har regissert Bawke. Filmen tar for seg problemer med integrering, arrangert ekteskap og problemene ved å komme et helt nytt land.

Renas (Raouf Saraj) er en kurder som bor i Troms. Han gifter seg med Fermesk (Shler Rahnoma) fra Kurdistan og får henne til å komme til Norge med familiegjenforening som grunnlag. Det pussige er at Renas aldri har møtt Fermesk før. De har kun sett bilder av hverandre, vekslet brev og snakket på telefon. Problemene starter når Renas skal møte kona si for første gang på flyplassen og hun er ikke slik han hadde forventet at hun skal være…

Vinterland er filmet i Nord-Norge og filmen bærer preg av den vakre nordnorske naturen, og de små problemene den kan føre med seg. Alt i alt er Vinterland en fin komediefilm med en god dose innvandrerhumor. Selv om det er alvorlige problemer den tar opp, er det likevel fremstilt på en humoristisk måte. Det som trekker filmen ned er lengden og den brå slutten. Filmen varer i 52 min.

Terningkast: 4-

Ingen kommentarer: